Deze website gebruikt cookies.  U kunt meer hierover lezen en zich afmelden voor dergelijke cookies voor uw verdere internetgebruik. Of deze pagina  Verlaten.

Er zijn ook actieve en creatieve vakanties
 
 
Actieve senioren excursireis met bergwandeling
 

Reisverzekeringen vergelijken

Het laatste vakantienieuws uit.

 

 

Plus vakanties en reizen
senioren 50+ reisgedrag

Op deze site weergegeven reisorganisaties en reisbureaus
hebben vakantiemogelijkheden en reizen voor senioren. 
Dat kunnen reizen voor senioren die zich alleen goed
kunnen redden zijn. Maar ook reizen met
begeleiding, zorg en hulpmiddelen
 

Reisgedrag senioren de komende 10 jaren

Senioren maken de komende tien jaar een opmerkelijke ontwikkeling door in hun vakantie- en vrijetijdgedrag. Volgens een groot onderzoek van het NIPO.

De algemene trends in het toerisme zijn:  Hoe ouder men wordt, hoe meer comfort men wenst op reis. Hotels worden meer gewaardeerd. Er wordt minder gekampeerd in een tent. Reizen met het vliegtuig neemt toe en reizen met de bus neemt af. Op vakantie gaan met de auto blijft stabiel. En in 2015 is iedereen online.

De groei van verre bestemmingen zet door. Spanje en Frankrijk dreigen wat uit de gratie te raken. Turkije wordt nog populairder als vakantieland. Nederland, Duitsland en België blijven belangrijke vakantiebestemmingen. Met name 50-plussers gaan vaker op vakantie. Dit zijn zowel korte als lange vakanties met bestemming binnenland en buitenland.

Vakanties worden vaker via internet geboekt

De senioren gaan met internetboekingen een inhaalslag maken. Het reisbureau hoeft niet uitgerangeerd te zijn. Hiervoor moeten wel de service, het advies en de ambiance mee veranderen. Ook slecht gewaardeerde zaken zoals als lange wachttijden en misleidende informatie moeten aangepakt worden.

Over vrije tijd en vakantie voorspelt men voor 2015 :

• De vakantie heeft een zeer hoge prioriteit gekregen in het budget van senioren.
• 50-plussers reizen vaker naar het buitenland.
• Senioren willen meer cultuur en meer comfort plus luxe op hun vakantie.
• Internet wordt belangrijk bij oriëntatie en boeking van vakanties.
• 50-plussers betrekken de kinderen en kleinkinderen meer bij de reisplanningen.

Wat vinden nieuwe senioren het belangrijkst?

Vrije tijd, genieten en vakantie staan bovenaan de wensenlijst waarbij veelal luxe belangrijk wordt gevonden. Ook gezond zijn en actief blijven staat de lijst. De senior is trots op de levenservaring.  Die kan met reizen verder uitgebreid worden. De senior heeft een jeugdige instelling. Babyboomer zijn wordt modern, bijna een subcultuur. Culturele activiteiten worden nog belangrijker. Ouderen worden individueler, zelfstandiger en egocentrischer. Ze zullen bijvoorbeeld minder met de touringcar reizen.
 

(Onderzoek ReisRevue/TNS NIPO)

Onderzoek mobiliteit 65-plussers

Uit dit onderzoek blijkt dat lichamelijke beperkingen van senioren weinig invloed op hun mobiliteitsgedrag hebben. De voorkeuren en vaardigheden van senioren hebben de meeste invloed op de mate waarin zij nog actief zijn en gebruik maken van vervoer. Als ouderen meer kennis hebben van hun mogelijkheden, hebben ze meer lef en zijn ze actiever.

(Onderzoek universiteit Utrecht)
 
  Andere Linkjes Senioren reizen vakanties is onderdeel van  www.allerbest.nl  - stats disclaimer